51. The common use of nitrogen in the food industry is:

a) As a refrigerant
b) In preservatives
c) In flavoring
d) In colorants
Answer: a) As a refrigerant

52. The element in Group VA known for its use in the production of semiconductors and alloys is:

a) Nitrogen
b) Phosphorus
c) Arsenic
d) Antimony
Answer: c) Arsenic

53. The Group VIA element that is used in the treatment of wastewater is:

a) Oxygen
b) Sulfur
c) Selenium
d) Tellurium
Answer: b) Sulfur

54. The primary industrial use of sulfur dioxide is:

a) In the manufacture of sulfuric acid
b) In the production of sulfur
c) As a refrigerant
d) In the manufacture of fertilizers
Answer: a) In the manufacture of sulfuric acid

55. The Group VA element that is used in the production of alloys and as a hardening agent is:

a) Nitrogen
b) Phosphorus
c) Arsenic
d) Antimony
Answer: d) Antimony

56. The oxide of sulfur that is used in the production of sulfuric acid is:

a) SO
b) SOâ‚‚
c) SO₃
d) Hâ‚‚SOâ‚„
Answer: c) SO₃

57. The Group VA element used in the manufacture of high-purity semiconductors is:

a) Nitrogen
b) Phosphorus
c) Arsenic
d) Antimony
Answer: c) Arsenic

58. The common use of sulfur in agriculture is:

a) In pesticides
b) In fungicides
c) In fertilizers
d) In herbicides
Answer: b) In fungicides

59. The Group VIA element that is used in the manufacture of telluride semiconductors is:

a) Oxygen
b) Sulfur
c) Selenium
d) Tellurium
Answer: d) Tellurium

60. The Group VA element with the lowest melting point is:

a) Phosphorus
b) Arsenic
c) Antimony
d) Bismuth
Answer: a) Phosphorus